Legea iubirii in sistemul familiei

Draga Parinte,

astazi vreau sa impartasesc cu tine, bucuria pe care o simt si recunostinta pentru viata mea, datorita faptului ca de 2 ani ma formez ca Facilitator de Constelatii Familiale, iar de cand sunt in acest proces de formare si de lucru cu mine, relatia dintre mine si copil si relatia dintre mine si parintii mei, devine pe zi ce trece mai plina de prezenta(ca stare de spirit), constienta si evident iubire.

Ce minunat ar fi sa constientizam fiecare dintre noi,  ca modul in care le oferim copiilor nostri IUBIREA , este modul in care la randul lor vor oferi iubirea, copiilor lor si partenerului lor.

grayscale photo of baby feet with father and mother hands in heart signs

Am sa va ofer un fragment dintr-un citat de Bert Hellinger cel care a pus bazele metodei de terapie .

„Viata noastra incepe cu iubirea parintilor nostri. Inainte sa ne nastem ,ei s-au iubit unul pe altul si au devenit iubiti, in sensul cel mai intim si sincer cu putinta. Noi avem la origine aceasta iubire. Ne uitam la ei ca si cuplu si ne uitam la iubirea lor ca barbat si femeie.Ochii nostri incep sa straluceasca. Ce poate fi mai frumos, mai maret, mai profund si mai plin de bogatie pentru ei si pentru noi? Ne deschidem inima la aceasta iubire si ii raspundem cu bucurie si anticipare.

Astfel si iubirea noastra incepe la fel, prin iubirea acestor parinti, parintii nostri. Raspundem iubirii lor primind viata de la ei, in intregime, exact asa cum vine de la ei catre noi. Ceea ce luam noi nu este viata lor, ci doar  ceea ce vine prin ei. In spatele lor sunt parintii lor, parintii parintilor lor, si asa, multe generatii. Viata , in puritatea ei, a curs prin toate aceste generatii; nimeni nu poate scoate sau adauga ceva la acest lucru. Aceeasi viata a curs prin ei, pana la noi. Au facut totul cum trebuie. Nimeni nu a fost mai bun sau mai rau la asta.In transmiterea vietii , toti au fost impliniti si buni.

Astfel, ne uitam la parintii nostri acum, asa cum sunt ei si ii vedem completi, completi in slujba vietii. Orice altceva au facut sau gandit, oricare ar fi fost soarta lor, ca parinti ai nostri ei au facut totul bine.In transmiterea vietii , ei au facut totul corect. Sub acest aspect, pe acesti parinti perfecti care au facut totul corect, ii luam in inima noastra, le raspundem cu viata si iubirea care a inceput pentru noi, prin ei.

Prin parintii nostri, ii luam in inima noastra si pe parintii lor, precum si pe toti stramosii si pe toti cei cu care suntem in rezonanta, orice ar cere acest lucru de la noi si orice ne-ar darui. Ne uitam la ei toti si le spunem „Da”. Si le mai spunem, fiecaruia :„Multumesc”. Inotam cu ei in marele rau al vietii: „Inot cu tine , oriunde ma porti, oricat de departe, oricat de aproape.Inot cu tine. Ma abandonez tie.”

Bucuria apare in suflet de indata ce ne punem in acord cu miscarile sufletului .Indiferent de calea pe care ne aflam, suntem ghidati de suflet. Daca suntem in acord cu el, sufletul, ne simtim conectati la ceva extrordinar si asta inseamna bucurie. Bucuria are o nuanta de implinire si completitudine care provine din aceasta conectare. Aceasta bucurie este tacuta, are greutate, straluceste. In prezenta oamenilor care traiesc aceasta bucurie , devenim linistiti. Aceasta bucurie nu are scop, dorinta sau intentie. Este o multumire foarte profunda.”

Citat din BERT HELLINGER (Parintele Constelatiilor Familiale), in cadrul unui workshop sustinut la Londra, Aprilie 2000.

Sper ca ti-am deschis sufletul si te-am purtat la nivel mai profund in sanul familiei tale. Cand simtim , cuvintele nu isi mai au rostul, asa incat te las sa traiesti si sa constientizezi ceea ce ai nevoie.

Daca ar fi sa vorbesc despre mine, stiu doar atat ca recunostinta si tot ceea ce simt pentru Viata mea, primita datorita parintilor mei, in acest moment este mult mai mare decat toate judecatile si toate emotiile negative pe care le-am avut intr- o perioada pentru ei, datorita faptului ca nu vedeam lucrurile la nivel profund si la nivel de sistem al familiei mai ales prin prisma Constelațiilor Familiale și a cunoașterii și înțelepciunii dobândite pe parcursul formarii și devenirii mele, ca om!

#Recunostinta#Familie#Iubire#ViatacaunDAR

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s