Da-i voie sa zboare, copilului tau!

Draga părinte,

Sunt convinsă ca in rolul de părinte pe care in mod normal ar fi indicat sa ți- l asumi, pe lângă lista cu multe lucruri de făcut in relația ta cu copilul , se găsesc și multe sarcini.

Cum mie îmi place sa educ copilul mergând mai mult pe partea pozitivă, pe acceptare, pe încurajare, toate cu blândețe și iubire, am câteva recomandări din proprii experiențe!

Evident toate din perspectiva pozitivă!

Aceasta inspirație a acestor sarcini enumerate , mi- a venit intr-un moment in care un fluture, fiind undeva sus pe munte, s-a asezat pe palma mea😉

Uitându-ma la el, mi – a venit sa scriu tot ceea ce vei citi acum:

Sarcina unui părinte constient este sa se împrietenească cu esența fireasca, naturală, adică starea de ” a fi ” a copilului!

Sarcina principala a unui părinte este sa ii arate instrumentele necesare dezvoltării și evoluției acestuia, sa ii respecte calea către adevarul propriu al copilului, acordându- i sprijin și ghidare, toate in acord cu libera alegere a copilului!

Așa încât te invit draga părinte , sa spui DA:

Spune DA, atunci când copilul tau vrea sa experimenteze, încurajându-l și susținându-l, nicidecum inducandu-i propriile frici si neputințe!

Spune DA, atunci când visează , intrând in povestea lui și punându-i întrebări, nicidecum spundu-i ca nu e posibil așa ceva sau ca nu exista acea realitate!

Spune DA, atunci când copilul plânge și lasa-l sa își exprime emoțiile , așa se eliberează, nicidecum nu-i îngrădi acest mod, spunându-i mai ales dacă e băiat ” ca băieții nu plâng”( uita-te un pic la cati barbati din zilele noastre stiu sa facă asta-evident putini, asta pentru ca sunt blocați dpdv al exprimării emoționale) .E minunat sa poți sa îți eliberezi emoțiile !

Spune DA, atunci când rade și bucura-te alături de el, nicidecum nu-l bloca, spunându-i ” fii serios” , nu faci decât sa îl condamni catre a nu mai STI sa se bucure!

Spune DA, atunci când vrea sa dăruiască , doar așa învața generozitatea, nicidecum nu-l îngrădi!

Spune DA, atunci când vrea sa se joace cu tine, intra in joc și fii împreuna cu el, in acea realitate, a lui, nicidecum nu-l respinge spunându-i ca nu ai timp și ca ai altele de făcut! Copilul creste, iar perioada copilăriei in care te poți juca cu el, are doar câțiva ani!

Spune DA, atunci când vrea sa te ajute la treburile casei, arătându-i cum sa facă și lăsându-l sa facă cum știe, nicidecum spunându-i ca nu e treaba lui; gândește-te la viitorul adult care va fi necesar sa își asume responsabilități ! Totul se învața! Tu , doar arată-i !

Spune DA , atunci când te imbratiseaza și arată-i cât de important e pentru tine, nicidecum nu îl respinge! Tine minte: copiii se simt minunat când își imbratiseaza părinții!

Spune DA, când copilul simte nevoia sa petreacă timp cu el însuși, tu doar asigura -te ca motivul pentru care se retrage e sa se încarce , nicidecum nu -i îngrădi acest drept!

Imaginează-ți cum arată dacă: palma ta reprezintă Pământul pe care calcă copilul tau , iar copilul reprezintă fluturele!

Fii sprijinul de care are nevoie, pentru a putea zbura!

#iubire#libertate#copilarie

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s