Despre

“Eu sunt cate putin din tot ce am intalnit.”(Homer)

De cand am aparut in aceasta lume am fost intr-o continua cautare , intr-un continuu experiment in tot ceea ce inseamna viata.

Dar pentru a putea descoperi ce inseamna viata , e nevoie sa traiesti intens experientele pe care aceasta ti le ofera.

Drumul cunoasterii a inceput din 1997 cand aveam 18 de ani atunci cand mi-am dat seama ca viata nu e doar despre a face ceva ci e si despre a fi cineva .

Si de atunci am inceput sa ma intreb:

  • cine sunt eu?

Stiu , pare un pic ciudat , ca o fata la 18 ani sa isi puna intrebari de genul acesta , insa eu am simtit o nevoie de cunoastere profunda de atunci , in sensul ca , imi doream sa cunosc “omul”.

Ce reprezinta fiinta umana dpdv fizic , emotional , mental si spiritual. Si astfel a inceput drumul meu catre acumularea de cunostinte.

Am inceput sa studiez omul dpdv fizic , drept pentru care am inceput sa studiez la o scoala cu profil de medicina.

Dupa 3 ani de studiu , am trecut la nivelul studiului in tot ceea ce inseamna comunicarea , moment in care am absolvit Facultatea de Comunicare si Relatii Publice . Aici am descoperit ca omul pe langa a fi o fiinta sociala are nevoie sa si comunice si ca in momentul cand apare in lume , tot ceea ce contine inconstientul colectiv in momentul aparitiei lui , ii va influenta viata.

Si din acest moment a inceput drumul catre sinele meu . Iar drumul catre sinele meu a continuat in momentul in care am devenit mama , in 2009 . De atunci, am luat-o pe calea dezvoltarii personale si a cunoasterii de sine.

Totul s-a tranformat cand mi-am dat seama ca , ceea ce a spus C.Jung la un moment dat :

“ Copiii sunt educati de faptele unui adult , nu de vorbele acestuia” a devenit motto-ul vietii pentru mine.

Si astfel , a inceput cautarea si dezvoltarea mea pe tot ce inseamna educatia copilului.

Insa , mi-am dat seama ca , de fapt , pentru a educa copilul e nevoie ca parintele sa fie educat . Si am inceput sa ma educ.Am inceput sa citesc si sa urmez cursuri de dezvoltare personala. Astfel incat, am ajuns in stadiul de a cunoaste si de a dori sa impartasesc cu alti parinti ceea ce am ajuns sa cunosc.

Am urmat cursuri de formare in dezvoltarea mea cu oameni care ulterior mi-au devenit mentori si consider ca dezvoltarea personala nu se opreste niciodata , odata ce ai luat-o pe acest drum.

Tocmai de aceea frecventez in continuare cursuri de dezvoltare personala si spirituala.

M-am format ca Facilitator de Programe de Parenting la Centrul Sturz din Timisoara ( centrul Sturz avand peste 9 ani de experienta in lucru cu parintii si copii), acolo unde am aflat ca pentru a fi un bun parinte e necesar sa te cunosti pe tine ca om, sa iti cunosti nevoile tale , sa iti cunosti emotiile tale , care pot fi atat negative cat si pozitive, pe care , ulterior le vei recunoaste la copilul tau; e nevoie sa fii atent si constient de tot ceea ce oferi copilului tau , deoarece ceea ce ii oferi in copilarie se va reflecta in viata de adult.

Te invit sa dai un click pe link-ul de mai jos.

https://video.fotp3-1.fna.fbcdn.net/v/t42.3356-2/18213571_1365266766923923_8633614164587184128_n.mp4/video-1493412411.mp4?_nc_cat=110&vabr=1390032&_nc_ht=video.fotp3-1.fna&oh=9e9c38ae5b100c911429b1a65231ab64&oe=5C517280&dl=1

Iar , rolul de parinte, e acela de a satisfice nevoile copilului.

In prezent, studiez la Facultatea de Psihologie din Iasi si ma formez ca Facilitator in metoda terapeutica Constelatii Familiale , metoda care e sustinuta de Barbara Morgan si Dragos Riti.

Pana acum , am reusit sa ma dezvolt datorita multor mentori pe care i-am descoperit si care m-au motivat sa merg cu incredere pe acest drum.

Acestia ar fi , Andy Szekely si Zoia Zarnescu. Am ajuns sa stiu cine sunt si ce abilitati am , datorita programelor de formare pe care le-am urmat in urma accesarii cursurilor acestora.

Misiunea mea:

Am incredere ca experientele prin care trecem de-a lungul vietii ne ajuta sa ajungem la intelepciunea de care avem nevoie pentru a darui mai departe.

Pentru a putea darui si altor persoane , pe langa cunoasterea pe care o poti obtine din cursurile de formare , din cartile pe care le citesti , e nevoie si de experientele proprii.

Tocmai de aceea , pot afirma ca , experientele proprii impreuna cu formarea si cunoasterea ma recomanda catre a fi un bun consilier si facilitator in programe de educatie a parintilor si programe de consiliere si dezvoltare personala.